Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Tirsdag  25. Jun. 2024
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Sterk vekst i elektriske busser

Bruken av elektriske biler har hatt en sterk vekst de siste årene. Spesielt her i Norge ser vi en stor omveltning, og de rene elektriske bilene står nå for over 60 % av nybilsalget. Teknologien bak elektriske biler er nå også på vei inn i bussmarkedet. Flere busser med elektrisk motor har de siste årene blitt synlige på veiene.Dersom man skal nå målene rundt reduksjon av utslipp fra veitransport, er det viktig å ikke glemme de større kjøretøyene. Busser, varebiler og lastebiler har større egenvekt enn personbiler, og benytter derfor også mer energi.

Selv om bussene ikke har fått like mye oppmerksomhet som privatbilene, har det de siste årene vært en stor utvikling. Utviklingen har vært størst i Kina, der man fra Shenzhen i 2018 rapporterte om at de hadde byttet ut hele bussparken med elbusser. Antallet var da over 16.000 elbusser, noe som tilsvarer antallet busser på norske veier.

Også i Norge har vi beveget oss over på flere elektriske busser. I de store byene satser man på å få elbusser inn som en sentral del av kollektivtilbudet. I slutten av 2020 regner man med at det er rundt 400 elektriske busser i Norge.

Også på privatmarkedet er elektriske busser på vei inn. Et eksempel på dette er OsloBuss. Det lokale busselskapet har som mål å bytte ut bilparken sin til elektriske alternativer, og startet i 2020 med sine 3 første elektriske turbusser.

Bussene benyttes i dag til skoletransport for elever, men er også tilgjengelig til utleie for organisasjoner og bedrifter.
Veksten i elektriske busser vil med all sannsynlighet også fortsette i årene fremover. I de store byene er de effektive for å få ned utslippene. På sikt er målet at elbussene også skal være mer lønnsomme i innkjøp og drift.

Ved siden av å redusere utslipp, er de elektriske bussene også mer stillegående. Stillegående busser er med på å skape et roligere lokalmiljø og bybilde. Dette er positivt for de som bor langs bussrutene, spesielt på kvelden og i morgenrushet.

Om forfatter:
-


Om artikkelen


Publisert: 24-11-2020 av: Vegar Sagli

Visninger: 4501

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel632
Sammendrag59375
Hoved-artikkel2711699
SUM3362106


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan kopieres!

Om du ønsker å kopiere artikkelen, har forfatter gitt tillatelse til dette, og du kan bare klikker på HTML Visning for å enklere kopiere hele artikkelen med html tags.

HUSK Å IKKE ENDRE PÅ ARTIKKELEN. LA LINKER SOM FORFATTER HAR LAGT INN, BLI MED ARTIKKELEN VIDERE PÅ DIN NETTSIDE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)