Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Tirsdag  25. Jun. 2024
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Blandingsraser er mer populære enn noensinne

De siste få årene har blandingshunder gått fra å være for spesielt interesserte til å bli gradvis mer populært. Mye av grunnen kommer fra de såkalte designerhundene som typisk er avlet frem for å være gode familiehunder som røyter lite og er allergivennlige.Etterspørselen til de mest populære blandingsrasene, som labradoodle eller havapoo har skutt i været. For et par-tre år siden kunne valper fra disse blandingene koste omtrent halvparten av det en rasehund med stamtavle gjorde, men i dag er situasjonen omvendt. På grunn av stor etterspørsel etter disse designerhundene har prisen økt, og nå koster en populær blanding gjerne dobbelt så mye som en renraset hund.

I praksis er det lange ventelister på de populære blandingsrasene, og prislapper som kan komme opp i 30 000 kroner for en valp.

De mest populære blandingsrasene


Som oftest er puddelmikser de mest populære blandingshundene, og tall fra salgsannonser i 2020 har vist at følgende blandingsraser er mest etterspurt her i Norge:
Labradoodle. Dette er en krysning av labrador retriever og puddel.
Havapoo. Dette er en blandingshund som man får ved å krysse bichon havanais med puddel.
Goldendoodle. Goldendoodle er nesten lik på labradoodle, men man bruker den nært beslektede golden retriever istedenfor labrador.
Cockerdoodle. Blanding av cocker spaniel og puddel.
Maltipoo. En krysning mellom malteser og puddel.

Alle disse rasene har én forelder som er puddel. Dette gir typisk den røytefri pelsen man finner hos puddel, samtidig som puddel er en god familiehund med et stabilt gemytt.

Bør man velge en blandingshund eller renraset hund?


Selv om det har blitt veldig populære med blandingshunder er det viktig å vite at det også kommer med visse ulemper. Mange tenker at blandingshunder er sunnere enn andre hunderaser, men det er ingen automatikk i at en havapoo er sunnere enn verken puddel eller bichon havanais som brukes til å lage den. Tvert imot er det en risiko for at den kan arve sykdommer fra begge foreldrerasene!

Samtidig er det veldig lite regulering av oppdrett på blandingshunder, og det er ingen sentrale etiske avlsretningslinjer på lik linje med det man finner hos oppdrettere som er knyttet til Norsk Kennel Klubb. Det betyr selvsagt ikke at alle som avler blandingshunder driver uetisk avl, men det betyr at det er vanskeligere for deg å finne ut av om de gjør det eller ikke.

Om forfatter:
-


Om artikkelen


Publisert: 22-03-2021 av: Nicklas Iversen

Visninger: 4271

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel649
Sammendrag43313
Hoved-artikkel3452321
SUM3942683


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan kopieres!

Om du ønsker å kopiere artikkelen, har forfatter gitt tillatelse til dette, og du kan bare klikker på HTML Visning for å enklere kopiere hele artikkelen med html tags.

HUSK Å IKKE ENDRE PÅ ARTIKKELEN. LA LINKER SOM FORFATTER HAR LAGT INN, BLI MED ARTIKKELEN VIDERE PÅ DIN NETTSIDE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)