Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
19
 Fredag  19. Jul. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Siste nytt

Artikkel 1 til 20 --- Neste, 21 til 40
Seinen friskmeldes før OL i Paris
Publisert: 13:28 19-07-2024   Kilde: NRK
Det kan svømmes i Seinen under OL i Paris, melder ordføreren i Paris´ kontor. Elven har bestått vannkvalitetstester seks dager på rad, og det er dermed klart for olympiske øvelser i den franske hovedstadselven. Det er godt nytt for OL-arrangøren, som har ventet i spenning på om de ambisiøse planene i den tidligere svært forurensede elven kunne gjennomføres. Gladnyhetene kommer med et lite forbehold om at man unngår regn. Ved to tilfeller i forrige uke kom det regnskyll som gjorde at E. Coli-verdiene var for høye i testene, men verdiene gikk raskt ned etter regnværet. De godkjente testene kom fra Alexandre III-broen. Ved tre andre testpunkter i Paris var resultatene mer varierte. På onsdag demonstrerte Paris-ordfører Anne Hidalgo at vannet var trygt å bade i, da hun tok en forfriskende dukkert i elven. Skulle vannkvaliteten gå ned, vil arrangørens «Plan B» være å utsette øvelsene i noen dager, eller flytte de lengre øvelsene til Vaires-sur-Marne, en elv øst for Paris. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Norge møter Albania i første runde av EM-omspillet
Publisert: 11:28 19-07-2024   Kilde: NRK
Norges fotballkvinner klarte ikke å ta seg videre gjennom gruppespillet og må slå blant annet Albania skal de ble å se i neste års EM i Sveits. I begge rundene spilles det ett oppgjør på bortebane, før det best seedede laget avslutter på hjemmebane. Norge var seedet i trekningen. Den tidligere sveitsiske landslagsspilleren Sandy Maendly trakk Albania som Norges motstander i den første runden. Norge ble trukket sist i trekningen. Det er et lag de norske kvinnene er soleklare favoritter mot. I forrige VM-kvalifisering mot nettopp Albania slo de norske kvinnene dem 5-0 hjemme og 7-0 på bortebane. Albania fra C-divisjonen i Nasjonsligaen er semifinalen i omspillet for de norske kvinnene. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

EM-vinner Álvaro Morata forlater Atlético Madrid – har signert for Milan
Publisert: 11:04 19-07-2024   Kilde: NRK
Spanske Álvaro Morata (31) fortsetter en lang og innholdsrik fotballkarriere i Milan. Veteranen var kaptein på det spanske laget som tok EM-gull. Milan opplyser om overgangen i egne mediekanaler. Spanjolen har signert en fireårsavtale. Morata har vært på en rundreise av de sjeldne i løpet av karrieren. I 2014 ble spissen hentet fra Real Madrid til Juventus, men allerede to år senere ble han kjøpt tilbake til den spanske hovedstaden. Der var han i ett år før Chelsea sikret seg Moratas tjenester sommeren 2017. Spanjolen ble imidlertid aldri noen suksess på Stamford Bridge, og halvannet år etter overgangen til London ble han lånt ut til Atlético Madrid. Sistnevnte sikret seg spissen på permanent basis halvannet år senere. Det tok imidlertid ikke lang tid før Juventus sikret seg Morata på en to år lang låneavtale. Den ble avsluttet sommeren 2022, og Morata har tilbrakt de siste to sesongene i Atlético Madrid. Morata var kaptein på det spanske laget som nylig tok EM-gull for fjerde gang. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Everton-salg kollapset: – Vil ikke gå videre med et oppkjøp
Publisert: 10:25 19-07-2024   Kilde: NRK
Det ble ingen oppkjøp av majoriteten av aksjene i Everton for det amerikanske selskapet Friedkin Group. Det bekrefter Everton i en pressemelding. Klubben bekreftet i juni at de var i samtaler med Friedkin Group om å selge majoriteten av aksjene, men de er nå over. «Etter en periode med forhandlinger mellom Blue Heaven Holdings og The Friedkin Group om et potensielt salg av en majoritetsandel i Everton er det nå avsluttet, og The Friedkin Group vil ikke gå videre med et oppkjøp av klubben», heter det i meldingen. Det er iranske Farhad Moshiri som for øyeblikket eier Premier League-klubben, men han har de siste årene ønsket å kvitte seg med aksjene. Selskapet 777 Partners var lenge aktuell som ny eier, men også den avtalen kollapset. «Både Blue Heaven Holdings og The Friedkin Group inngikk forhandlingene i god tro om å undersøke om et salg kunne avtales. Disse diskusjonene er avsluttet. Partene er enige om at det er i begges interesse for Everton å utforske alternative løsninger», heter det videre i fredagens pressemelding. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Kreuzriegler ferdig i Vålerenga – solgt til Østerrike
Publisert: 09:30 19-07-2024   Kilde: NRK
Midtstopper Martin Kreuzriegler (30) takker for seg i Vålerenga og flytter hjem til Østerrike. Det skriver Vålerenga på sine hjemmesider. Oslo-klubben har solgt stopperen til Grazer i hjembyen hans. – Starten på karrieren min i Vålerenga var ikke som noen av oss håpet, men siden i vinter og den nye sesongen har ting endret seg veldig. Både for meg og resten av klubben. Jeg reiser på et bra sted, de siste seks månedene har vært fantastiske, sa østerrikeren. Kreuzriegler gjorde i august 2023 overgang fra polske Widzew Lodz til Vålerenga, hvor han slet med spilletid forrige sesong. I år har han imidlertid etablert seg i Geir Bakkes backrekke. – Jeg har møtt utrolig mange fine folk i Vålerenga og fått mange nye venner, og det gjør at det naturligvis er vanskelig å dra. Men når muligheten for å spille i Grazer kom, kunne jeg ikke takke nei. Det er en klubb jeg alltid har ønsket å komme til, nært familien, sa Kreuzriegler. Vålerenga får likevel ikke problemer på stopperplass. Torsdag avslørte Oslo-klubben at de hadde kjøpt midtstopper Sebastian Jarl fra Kristiansund. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Tromsø leier inn keeper fra Fredrikstad etter Haugaard-skade
Publisert: 08:44 19-07-2024   Kilde: NRK
Tromsø har sett etter en keeperløsning etter at Jakob Haugaard skadet seg sist helg. Nå henter klubben inn Håvar Grøntvedt Jenssen på lån fra Fredrikstad. Tromsø bekrefter lånet av den 28 år gamle keeperen i sine mediekanaler. – Da keeper Jakob Haugaard måtte ut med skade i kampen mellom Tromsø og KFUM, ble vi nødt til å se oss etter erstatter til keeperteamet, sier TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen. Haugaard måtte byttes ut tidlig i «midnattssolkampen» mot KFUM sist helg og må belage seg på en periode uten spill. Ifølge iTromsø kommer keeperen til å være ute i minst tre uker til og går trolig glipp av fem kamper til sammen, i både Eliteserien og kvalifiseringen til conferenceligaen.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Datakaos skaper trøbbel for Manchester United
Publisert: 08:22 19-07-2024   Kilde: NRK
Manchester United melder at de er rammet av det store datatøbbelet som rammer hele verden. De skriver at det påvirker en rekke systemer i klubben og at de blant annet ikke får solgt kampbilletter som skulle blitt sluppet fredag formiddag. Det melder de på Twitter/X. Sky Sports rammes også hardt av teknisk trøbbel og er enn så lenge ikke på lufta. Det var fredag morgen det ble meldt om IT-trøbbel over hele verden. Det skal være den siste Crowdstrike-oppdateringen som forårsaker at PC-er med Microsoft Windows verden over krasjer.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

TV 2: Tripic friskmeldes – Salvesen ute med skade
Publisert: 07:56 19-07-2024   Kilde: NRK
Zlatko Tripic er tilbake fra skade og klar for spill for Viking i kampen mot Haugesund på søndag. Lars Jørgen Salvesen blir ikke klar til oppgjøret. Tripic måtte byttes ut med en kjenning i hamstringen i bortekampen mot KFUM Oslo 7. juli og sto over kampen da Viking slo Kristiansund sist helg. Nå er midtbanespilleren spilleklar mot Haugesund. Det bekrefter Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til TV 2. – Zlatko er klar. Lars-Jørgen står over denne helgen, skriver Viking-treneren i en tekstmelding til kanalen. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Kasper Hjulmand gir seg som dansk landslagstrener
Publisert: 07:06 19-07-2024   Kilde: NRK
Det bekrefter det danske fotballforbundet. – Det har vært en stor ære og et privilegium å få lov til å være trener for alles landslag i fire år. Jeg har gitt alt jeg har for å oppnå suksess og for å folket til å samle seg rundt landslaget, sier Hjulmand i pressemeldingen. Han tok over etter at Åge Hareide var ferdig som landslagssjef i 2020. Hans største bragd var å ta Danmark til semifinalen i fotball-EM i 2021 der de ble til slutt slått ut av England. Det er ikke klart hvem som erstatter Hjulmand.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Israels fotballandslag får delta i OL
Publisert: 06:13 19-07-2024   Kilde: NRK
Det israelske herrelandslaget i fotball får delta i OL til tross for at de er klagd inn til Fifa. Organisasjonen skulle i utgangspunktet ta stilling til om hvorvidt Israel skal ekskluderes fra internasjonale konkurranser torsdag, men skrev i en pressemelding at de trenger lenger tid. En beslutning er ventet senest 31. august, melder Fifa selv. Det betyr at OL-kvalifiserte Israel blir å se i fotballturneringen under lekene. Der skal de møte Japan, Mali og Paraguay.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Medier: Japansk OL-håp sendes hjem etter røyking
Publisert: 05:57 19-07-2024   Kilde: NRK
Den japanske turneren Shoko Miyata skal ha blitt sendt hjem fra OL-oppladningen etter å ha blitt tatt i å røyke en sigarett. Det skriver flere medier, blant andre BBC, som refererer til Kyodo News. Det er allerede bekreftet at hun forlater laget. De skriver videre at røyking er ikke tillatt i leiren og hun er dessuten 19 år gammel, mens aldersgrensen for røyking i Japan er 20 år. Hun ble regnet som en mulig medaljekandidat for japanerne og har VM-bronse, samt to sølv og én bronse i asiamesterskapet på CV-en.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Nettavisen: Brækhus får ny tittelkamp 10. august
Publisert: 05:19 19-07-2024   Kilde: NRK
Cecilia Brækhus (42) skal kjempe om to VM-belter i en tittelkamp mot slovenske Ema Kozin (25) i Las Vegas 10. august, melder Nettavisen. Det bekreftes i en pressemelding avisen har mottatt. I kampen mot Kozin skal boksedronningen kjempe om WBO- og WBC-tittelen. – Jeg gleder meg til å konkurrere på boksingens største scene. Det er noe helt spesielt med å få gå tittelkamp i Mandalay Bay Resort and Casino, sier Brækhus i en uttalelse. Ifølge Brækhus selv, blir titteloppgjøret i Las Vegas hennes siste kamp i utlandet. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

NRK-ekspert om «umogleg» OL-kvadrupel: – Ellevilt
Publisert: 03:27 19-07-2024   Kilde: NRK
Sifan Hassan skal prøve å ta heile fire gull under OL i Paris. NRKs friidrettsekspert fryktar multitalentet tar seg vatn over hovudet.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Solberg med knallstart i Rally Latvia
Publisert: 20:13 18-07-2024   Kilde: NRK
Oliver Solberg leder WRC2-klassen i Rally Latvia etter den innledende fartsprøven torsdag kveld. Solberg klokket inn på 7.45.1 i sin Skoda Fabia og har en ledelse på 7,6 sekunder ned til italienske Roberto Daprà på 2.-plass. 22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. I slutten av juni endte han som to i WRC2-klassen i Rally Polen, mens han vant EM-runden på hjemmebane i Karlstad to uker tidligere. Der er ingen norske deltakere med i helgens rally i Latvia. Finske Kalle Rovanperä leder WRC-klassen med 2,4 sekunder ned til belgiske Thierry Neuville etter første fartsprøve. Fredag skal det kjøres sju nye fartsprøver i Liepaja, Latvia. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Schmeichel til Celtic
Publisert: 19:39 18-07-2024   Kilde: NRK
Den danske keeperen Kasper Schmeichel har signert for Celtic, hvor han blir gjenforent med Brendan Rodgers. De kjenner hverandre fra sine dager i Leicester. – Jeg er veldig fornøyd med å få Kasper til Celtic. Han er en kvalitetskeeper og hans egenskaper og personlighet vil være viktig for oss, sa Rodgers til Celtics hjemmeside. Den skotske klubben opplyser på sine nettsider at dansken har signert en ettårskontrakt. Schmeichel spilte for Anderlecht forrige sesong, men kontrakten gikk ut etter sesongen og ble ikke forlenget. Han noterte seg for 32 kamper i Belgia

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Det franske stoppertalentet Leny Yoro klar for Manchester United – betaler kjempesum
Publisert: 19:02 18-07-2024   Kilde: NRK
Midtstopperen Leny Yoro (18) er klar for Manchester United. Det franske stortalentet kommer fra Lille og skal angivelig koste 62 millioner euro. Manchester United bekrefter overgangen i sine mediekanaler. Ifølge The Athletic-journalisten David Ornstein , koster stoppertalentet 62 millioner euro, noe som tilsvarer nær 728 millioner kroner. Det til tross for at Yoro bare hadde ett år igjen av kontrakten med Lille. Yoro har også vært høyaktuell for storklubben Real Madrid, men ifølge Ornstein var ikke den spanske klubben villig til å betale summen Lille krevde for å selge 18-åringen. Manchester United har vært på en intens jakt etter ny midtstopper og har blitt linket til navn som Matthijs de Ligt, Jarrad Branthwaite og Jonathan Tah i løpet av sommeren. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Ertzgaard med solid «pers» før OL: – Hadde bestemt meg
Publisert: 18:32 18-07-2024   Kilde: NRK
Lakeri Erzgaard viste solid OL-form da hun vant 400-meteren under Oslo Sommerstevne på Bislett torsdag kveld med tiden 52,26. Det er en kraftig personlig rekordforbedring. Fra før hadde 22-åringen fra Oslo en personlig rekord på 52,70. Ertzgaard er en del av det norske laget som er kvalifisert for 4x400 meter stafett under OL i Paris. – Jeg hadde egentlig bestemt meg for at «i dag skulle det skje». Det er kjempedeilig, sier hun til NRK. Ertzgaard legger ikke skjul på at tanken var den samme før NM i Sandnes, men der satte et kraftig uvær en effektiv stopper for gode tider. Det var Josefine Tomine Eriksen som tok føringen i torsdagens løp. Hun ledet i 300 meter, men på oppløpet stoppet Norges faste åpningsetappeløper i stafett helt opp. – Jeg fikk litt overtenning og gikk helt tom for bensin, sier Eriksen, som har en lang college-sesong i USA bak seg. Overfor NRK beroliger hun med at det ikke er snakk om skade tre uker før OL-stafetten, men batterier som må lades. OL-klare Håvard Bentdal Ingvaldsen tok en suveren seier i herrenes 400 meter med tiden 45,22.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Mason Greenwood klar for Marseille
Publisert: 18:26 18-07-2024   Kilde: NRK
Angrepsspiller Mason Greenwood forlater Manchester United til fordel for Marseille. Engelskmannen har ikke spilt for den engelske klubben siden januar 2022. Manchester United opplyser om overgangen i egne mediekanaler. Greenwood var i lang tid regnet som et av Europas største talenter, men de siste to årene har det stormet rundt den engelske spilleren. I januar 2022 ble Greenwood pågrepet av politiet og mistenkt for seksuelt overgrep, vold og dødstrusler mot sin daværende ekskjæreste. Manchester United-spilleren ble senere tiltalt for voldtekt og overfall, men saken endte med å bli droppet på grunn av nye opplysninger og at nøkkelvitner trakk sin forklaring. Greenwood fikk ikke fortsette karrieren i Manchester United, men ble i stedet leid ut til Getafe forrige sesong. Der scoret han ti mål og hadde seks målgivende pasninger. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Norge storspilte i OL-generalprøven: Knuste Danmark 35-24
Publisert: 18:20 18-07-2024   Kilde: NRK
Norge dro med seg godt med selvtillit til OL etter at de vant 35-24 over Danmark i den siste treningskampen før lekene i Paris. Norge står dermed med tre seire på de fire treningskampene de har spilt før OL. I Tokyo i 2021 (utsatt fra 2020) ble det bronse på Hergeirsson & co. De norske håndballkvinnene starter Paris-lekene mot Sverige 25. juli. Deretter er det gruppespillskamper mot Danmark, Sør-Korea, Slovenia og Tyskland. Til tross for at torsdagens treningskamp endte relativt målrik, fikk kampen en treg start. For det var først etter tre redninger at Katrine Lunde måtte slippe inn en scoring. De norske angrepsspillerne hadde riktignok heller ikke vært sylskarpe foran mål i starten av oppgjøret, og det sto dermed bare 1-1 på måltavla etter over fire minutters spill. Lagene fulgte hverandre så til 8-8, før de norske håndballjentene rykket ifra. På 12-8 så danskene seg nødt til å ta en timeout for å få litt mer kontroll på kampen igjen. Danskene klarte likevel ikke å kneppe innpå mer enn ett mål til dommeren blåste av omgangen. Da lagene gikk til pause ledet Norge 19-16. I den andre omgangen fortsatte det norske overtaket og Norge vant til slutt hele 35-24. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Brasiliansk 20-åring blir lagkamerat med Haaland
Publisert: 17:31 18-07-2024   Kilde: NRK
Den brasilianske kantspilleren Savinho (20) har signert en femårskontrakt med Premier League-mesterne Manchester City. Det bekrefter klubben på sine nettsider. Savinho kommer fra franske Troyes, som også er en del av City Football Group, som administrerer de lyseblå fra Manchester. – Jeg er glad for å få sjansen til å jobbe under Pep Guardiola, en av de beste trenerne i historien, sa Savinho. Brasilianeren var forrige sesong på lån i spanske Girona, hvor han storspilte og noterte seg for elleve mål og ti målgivende på 41 kamper. Nå skal han altså servere Erling Braut Haaland. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Siste nytt

Artikkel 1 til 20 --- Neste, 21 til 40


Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)